Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


Létszámprobléma Angliában
2010. June 08.

A tűzoltó újoncok toborzásának befagyasztása miatt a laktanyák legénység nélkül maradnak West Midlands megyében, mely életeket veszélyeztet, állította hétfő este a FBU (tűzoltó szakszervezet).

A szakszervezet állítása szerint, a mostani rendszer azért nem működik, mert a tűzoltóság vezetői visszautasítják az új tűzoltók felvételét és a tűzoltók más-más laktanyába történő átvezénylésének túlóraként történő megfizetését.

Tovább...
 
Államtitkárok szakterületek szerint
2010. June 02.

Nyilvánosságra hozták szerdán, hogy az Orbán-kormány kinevezett államtitkárai hivatalosan milyen területért felelnek majd a kabinetben. Az új kormány visszaállította a közigazgatási államtitkári tisztséget.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkári posztját Kontrát Károly, az önkormányzati államtitkári posztját pedig Tállai András tölti be. A tárca közigazgatási államtitkára Felkai László lett.


Tovább...
 
Csehországba vándorolnak a tűzoltók személyes adatai?
2010. May 27.
http://www.mno.hu/images/partners/lanchid_logo_160.jpg
A fővárosi tűzoltók több személyes adata is Csehországba kerül, miután egy ottani cég végzi az új riasztási rendszer fejlesztésének egy részét. A külföldi cég titoktartást vállalt, tehát az adatokat nem adhatja tovább. Az adatvédelmi biztos irodája későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

Tovább...
 
Pintér Sándor: "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz"
2010. May 04.

Pintér Sándor belügyminiszterként elsőként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá. Közölte: szeretné azt éreztetni, hogy "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".


Tovább...
 
Se munka, se pénz
2010. April 25.

Az ombudsman a fegyelmi eljárások elhúzódásáról a rendvédelmi szerveknél

A jogerős ítéletig - akár éveken át - nem kaphattak illetményt, felfüggesztették a szolgálati jogviszonyukat, de másutt nem vállalhattak munkát azok a rendőrök és tűzoltók, akik a velük szemben hozott fegyelmi határozat után a munkaügyi bírósághoz fordultak. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Szabó Máté szerint a rendvédelmi szervek eljárásukban nem a törvénynek megfelelően cselekedtek.


Tovább...
 
ÁÉT 2010.03.31.-ei jegyzőkönyv
2010. April 23.

JEGYZŐKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztető Tanács2010. március 31-én megtartott üléséről

Dr. Bárdos Judit asszony, főtitkár, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, levezető elnök:


Tovább...
 
ÁÉT 2009.11.25.-ei jegyzőkönyv
2010. April 02.

JEGYZŐKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztető Tanács

2009. november 25-én megtartott üléséről

 

Simon Tamás úr, főtitkár, Ifjúsági és Sportminisztériumi és a Minisztériumhoz Tartozó Költségvetési Szervek Szakszervezete, levezető elnök:

Elsőnek kérdezem, hogy a napirendhez – ami gondolom, mindenkinek a kezében van, hét pont, plusz egyebek – van-e valakinek hozzászólása? ... Nincs. Akkor kérem, a napirendről szavazzunk, aki elfogadja, tegye fel a kezét. … Igen … tartózkodás, ellene?… Köszönöm, akkor egyhangúlag elfogadtuk a napirendet. ......................

A teles jegyzőkönyv letölthető (pdf)

 
Megszólal a molesztálással vádolt tűzoltó
2010. March 31.
Megszólaltak a szexuális zaklatás miatt elbocsájtott tűzoltók. Egyikük, Kovács Péter híradónknak beszélt a kirúgásához vezető buszos pálinkaüzem látogatásról. Cáfolja, hogy molesztálta volna kollégáját és szeretné, ha visszavennék. (DunaTV)

Tovább...
 
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
2010. March 31.
"Öntsünk tiszta vizet a pohárba!" - mondja Kovács Péter az egyik kirúgott fővárosi tűzoltó, a 2010.03.31.ei  Nahát! című műsor vendége. (Trádió)

Tovább...
 
Csalódtak a kormányban: meg sem érezték a béremelést (+videó)
2010. March 21.
„Nem erre számított senki, hiszen a kommunikáció azt hangsúlyozta, hogy egy év illetményét figyelembe véve, egy plusz havit fognak hazavinni. Borzalmas elkeseredés van az állományban” – közölte Nagy Gábor, a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének elnöke.

Tovább...
 
Szuperbruttó és adójóváírás: hogyan lehet jóljárni?
2010. March 19.

A 2010-től érvényes adócsökkentéssel kapcsolatosan sem az adóhatóság sem a munkáltatók általában nem tettek eleget maradéktalanul tájékoztatási kötelezettségüknek. Ennek következtében a magánszemélyek jelentős körét kár érte: a várt adócsökkentés helyett a nettó jövedelmük csökkent.


 

Tovább...
 
Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást
2010. March 19.

A munkavállalónak külön kérnie kell, hogy az adójóváírást havonta megkapja, ellenkező esetben az éves összeget jövőre egyben utalja vissza neki az adóhivatal - közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón.


 

Tovább...
 
Válságban a fővárosi tűzoltók?
2010. March 10.

Az évente csökkenő működési költség és a gazdasági válság hatása miatt mára a fővárosi tűzoltók egzisztenciája is veszélybe került, és ez hatással lehet a szolgálatokra is - mondta Bende Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) vezetője keddi sajtótájékoztatóján.


Tovább...
 
ÁÉT HUM/94/12/2009.
2010. March 03.

JEGYZŐKÖNYV

az Ágazati Érdekegyeztető Tanács

2009. december 16-án megtartott rendkívüli üléséről


Tovább...
 
SZÉF előterjesztés
2010. February 25.

FTSZ előterjesztése (pdf)

FRDÉSZ levele a Forgács Imre (IRM) miniszterhez (pdf)


Kónya Péter Elnök Úr Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége részére!


Tisztelt Elnök Úr!

A SZÉF ülésére az alábbi témát illetve kérdést terjesztem elő:

1.) Az elmúlt napokban az IRM irányítása alá tartozó szervek állománya vonatkozásában a helyi utazási bérletet és az iskolakezdési támogatást kivették a cafateria keretéből.

........
Tovább...
 
SZÉF rendkívüli plenáris ülése
2010. February 25.

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF)

Alapszabálya


11.4 pont:

A SZÉF rendkívüli plenáris ülését bármely tárgyalócsoport írásban kezdeményezheti a SZÉF Titkárságának vezetőjénél. Az ülést a kezdeményezéstől számított 15 munkanapon belül össze kell hívni. A rendkívüli ülésre a kezdeményező az ülés előtt 3 munkanappal írásos előterjesztést nyújt be.

1.)

SZÉF ülés összehívását kezdeményezte Kónya Péter

2009-10-29

Mai napon dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter úrnál Kónya Péter FRDÉSZ elnök levélben kezdeményezte a SZÉF összehívását, a fegyveres és rendvédelmi szféra 2010-re vonatkozó bérpolitikai intézkedéseivel kapcsolatban.

(http://www.frdesz.org.hu/cikk/3122/afrdeszszefegyezt.html )

Tovább...
 
A személyi jövedelemadó 2010. évi módosulásának nettó illetményekre vonatkozó hatása:
2010. February 05.

A 2009. évi nettó illetményekkel összehasonlítva, a változások alapvetően a bruttó 200.000 forintot meghaladó havi illetménnyel rendelkezőknek kedveznek, itt a nettó illetmények – az interneten megtalálható bér-kalkulátorok számításai szerint - 12-18.000 forinttal növekednek. Az alacsonyabb keresettel rendelkezők számára nem jelent nagy javulást a törvénymódosítás, mivel a 100.000 forint illetménnyel rendelkezők nettó illetménye mindössze 170 forinttal növekszik.
Az adóváltozás legkedvezőbben a tiszti állományt érinti, mivel illetményük átlagosan 330.000-350.000 forint, ebben a kategóriában a nettó illetmények mintegy 18.000 forinttal emelkednek. Közel hasonlóan kedvezően alakul a köztisztviselők nettó illetménye, a bruttó 217-229.000 forintos illetményt figyelembe véve a nettó illetmények emelkedése 15-16.000 forint.

Tovább...
 
Többet ér a kormánynak egy hivatalnok, mint egy tűzoltó? (videó)
2010. January 08.

 - Lánglovagok. Többet ér a kormánynak egy hivatalnok, mint egy tűzoltó?

 A HírTV Riasztás cimű műsora, 06'10"-nél kezdődik a tűzoltókról szolórész.

Videó: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=9630

 
Zsebre menő változások: jó tudni, mi módosul 2010. január 1-től
2009. December 31.

Megszűnik péntektől a természetbeni juttatások adómentessége, nő a minimálbér összege, a jövedelemadó alapja pedig a szuperbruttó lesz. A kedvezményes adózású körben 25 százalékos adóval sújtotta a kormány a többi között a melegétel- és az iskolakezdési utalványokat, az iskolarendszerű képzés díját, az üdülési csekket, illetve az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket is.

Január elsejétől egy munkavállaló minimálbére teljes munkaidőben havi bruttó 73.500, középfokú végzettséget vagy szakképesítést igénylő munkakörben pedig havi bruttó 89 500 forintra nő. Jövőre a jövedelemadó alapja az úgynevezett „szuperbruttó" lesz, mértéke pedig ötmillió forintig 17 százalék, azon felül pedig 32 százalék. A tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnik, a százalékos pedig 27 százalékra emelkedik.
Bár holnap hatályba lép a vagyonadótörvény, kapkodásra ennek ellenére sincs ok. Szakemberek úgy vélik, a polgárok akkor cselekednek a leghelyesebben, ha várnak a vagyonadó megfizetésével, méghozzá februárig. Az előttünk álló esztendő második hónapjában születik ugyanis meg az Alkotmánybíróság döntése arról, összeegyeztethető-e a vagyonadó az alaptörvénnyel. A szakértők döntő többsége úgy látja, nem.

forrás: - Zsebre menő változások: jó tudni, mi módosul 2010. január 1-... (NyugatHír, 2009.12.31 14:28)

 
MDF: A kormány veszélyezteti az embereket?
2009. December 31.

A Magyar Demokrata Fórum azonnali vizsgálatot követel annak tisztázására, hogy miként történhetett meg, hogy egy december közepén született döntés értelmében az államigazgatási szervek üzemanyag ellátását 2010-től - a nemzetbiztonsági vizsgálaton át nem esett - OMV biztosítja, viszont egy december 29-i kormányrendelet szerint csak nemzetbiztonsági vizsgálaton átesett cégtől vásárolhat üzemanyagot az ORFK, a VPOP, a BV, a mentősök és a katasztrófavédelmisek.

A fenti szervek szerződése a MOL-lal ma éjfélkor lejár. Amennyiben az az átlagosnál több jelzést, riasztást kapnak a következő ünnep alatt, előfordulhat az is, hogy vasárnap már csak üres benzintartályú járművek lesznek ügyeletben - írja közleményében Dézsi Mihály, az MDF Rendészeti Kabinetjének vezetője. Szerinte az ilyen felelőtlen, kapkodó, az egyszerű logikát nélkülöző kormányzati intézkedések mindenkit személyében veszélyeztetnek.

forrás: MDF: A kormány veszélyezteti az embereket? (Orientpress, 2009.12.31 16:38)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 161 - 180 / 281
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 14:34
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75