Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különbözõ kategóriákba sorolva.


Az árvízklárosultaknak segítenek a fõvárosi tûzoltók
2010. June 30.
A Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság (FTP) 2010. június 30-án (szerdán) 08.00 órakor indította útnak Miskolcra azokat az adományokat, amelyeket a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete (FTSZ) az FTP-vel együttmûködve adománygyûjtõ akció keretében gyûjtött az árvízkárosultak javára. Az FTP hivatásos és közalkalmazotti állománya június 25-ig gyûjtötte mindazon ingóságokat, amelyek számukra nélkülözhetõek, de mások számára még használhatóak.
Tovább...
 
Létszámprobléma Angliában
2010. June 08.

A tûzoltó újoncok toborzásának befagyasztása miatt a laktanyák legénység nélkül maradnak West Midlands megyében, mely életeket veszélyeztet, állította hétfõ este a FBU (tûzoltó szakszervezet).

A szakszervezet állítása szerint, a mostani rendszer azért nem mûködik, mert a tûzoltóság vezetõi visszautasítják az új tûzoltók felvételét és a tûzoltók más-más laktanyába történõ átvezénylésének túlóraként történõ megfizetését.

Tovább...
 
Államtitkárok szakterületek szerint
2010. June 02.

Nyilvánosságra hozták szerdán, hogy az Orbán-kormány kinevezett államtitkárai hivatalosan milyen területért felelnek majd a kabinetben. Az új kormány visszaállította a közigazgatási államtitkári tisztséget.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkári posztját Kontrát Károly, az önkormányzati államtitkári posztját pedig Tállai András tölti be. A tárca közigazgatási államtitkára Felkai László lett.


Tovább...
 
Csehországba vándorolnak a tûzoltók személyes adatai?
2010. May 27.
http://www.mno.hu/images/partners/lanchid_logo_160.jpg
A fõvárosi tûzoltók több személyes adata is Csehországba kerül, miután egy ottani cég végzi az új riasztási rendszer fejlesztésének egy részét. A külföldi cég titoktartást vállalt, tehát az adatokat nem adhatja tovább. Az adatvédelmi biztos irodája késõbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

Tovább...
 
Pintér Sándor: "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz"
2010. May 04.

Pintér Sándor belügyminiszterként elsõként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá. Közölte: szeretné azt éreztetni, hogy "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".


Tovább...
 
Se munka, se pénz
2010. April 25.

Az ombudsman a fegyelmi eljárások elhúzódásáról a rendvédelmi szerveknél

A jogerõs ítéletig - akár éveken át - nem kaphattak illetményt, felfüggesztették a szolgálati jogviszonyukat, de másutt nem vállalhattak munkát azok a rendõrök és tûzoltók, akik a velük szemben hozott fegyelmi határozat után a munkaügyi bírósághoz fordultak. Az állampolgári jogok országgyûlési biztosa, Szabó Máté szerint a rendvédelmi szervek eljárásukban nem a törvénynek megfelelõen cselekedtek.


Tovább...
 
ÁÉT 2010.03.31.-ei jegyzõkönyv
2010. April 23.

JEGYZÕKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács2010. március 31-én megtartott ülésérõl

Dr. Bárdos Judit asszony, fõtitkár, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, levezetõ elnök:


Tovább...
 
ÁÉT 2009.11.25.-ei jegyzõkönyv
2010. April 02.

JEGYZÕKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács

2009. november 25-én megtartott ülésérõl

 

Simon Tamás úr, fõtitkár, Ifjúsági és Sportminisztériumi és a Minisztériumhoz Tartozó Költségvetési Szervek Szakszervezete, levezetõ elnök:

Elsõnek kérdezem, hogy a napirendhez – ami gondolom, mindenkinek a kezében van, hét pont, plusz egyebek – van-e valakinek hozzászólása? ... Nincs. Akkor kérem, a napirendrõl szavazzunk, aki elfogadja, tegye fel a kezét. … Igen … tartózkodás, ellene?… Köszönöm, akkor egyhangúlag elfogadtuk a napirendet. ......................

A teles jegyzõkönyv letölthetõ (pdf)

 
Megszólal a molesztálással vádolt tûzoltó
2010. March 31.
Megszólaltak a szexuális zaklatás miatt elbocsájtott tûzoltók. Egyikük, Kovács Péter híradónknak beszélt a kirúgásához vezetõ buszos pálinkaüzem látogatásról. Cáfolja, hogy molesztálta volna kollégáját és szeretné, ha visszavennék. (DunaTV)

Tovább...
 
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
2010. March 31.
"Öntsünk tiszta vizet a pohárba!" - mondja Kovács Péter az egyik kirúgott fõvárosi tûzoltó, a 2010.03.31.ei  Nahát! címû mûsor vendége. (Trádió)

Tovább...
 
Csalódtak a kormányban: meg sem érezték a béremelést (+videó)
2010. March 21.
„Nem erre számított senki, hiszen a kommunikáció azt hangsúlyozta, hogy egy év illetményét figyelembe véve, egy plusz havit fognak hazavinni. Borzalmas elkeseredés van az állományban” – közölte Nagy Gábor, a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezetének elnöke.

Tovább...
 
Szuperbruttó és adójóváírás: hogyan lehet jóljárni?
2010. March 19.

A 2010-tõl érvényes adócsökkentéssel kapcsolatosan sem az adóhatóság sem a munkáltatók általában nem tettek eleget maradéktalanul tájékoztatási kötelezettségüknek. Ennek következtében a magánszemélyek jelentõs körét kár érte: a várt adócsökkentés helyett a nettó jövedelmük csökkent.


 

Tovább...
 
Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást
2010. March 19.

A munkavállalónak külön kérnie kell, hogy az adójóváírást havonta megkapja, ellenkezõ esetben az éves összeget jövõre egyben utalja vissza neki az adóhivatal - közölte a kormányszóvivõ a szerdai tájékoztatón.


 

Tovább...
 
Válságban a fõvárosi tûzoltók?
2010. March 10.

Az évente csökkenõ mûködési költség és a gazdasági válság hatása miatt mára a fõvárosi tûzoltók egzisztenciája is veszélybe került, és ez hatással lehet a szolgálatokra is - mondta Bende Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság (FTP) vezetõje keddi sajtótájékoztatóján.


Tovább...
 
ÁÉT HUM/94/12/2009.
2010. March 03.

JEGYZÕKÖNYV

az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács

2009. december 16-án megtartott rendkívüli ülésérõl


Tovább...
 
SZÉF elõterjesztés
2010. February 25.

FTSZ elõterjesztése (pdf)

FRDÉSZ levele a Forgács Imre (IRM) miniszterhez (pdf)


Kónya Péter Elnök Úr Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége részére!


Tisztelt Elnök Úr!

A SZÉF ülésére az alábbi témát illetve kérdést terjesztem elõ:

1.) Az elmúlt napokban az IRM irányítása alá tartozó szervek állománya vonatkozásában a helyi utazási bérletet és az iskolakezdési támogatást kivették a cafateria keretébõl.

........
Tovább...
 
SZÉF rendkívüli plenáris ülése
2010. February 25.

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórumának (SZÉF)

Alapszabálya


11.4 pont:

A SZÉF rendkívüli plenáris ülését bármely tárgyalócsoport írásban kezdeményezheti a SZÉF Titkárságának vezetõjénél. Az ülést a kezdeményezéstõl számított 15 munkanapon belül össze kell hívni. A rendkívüli ülésre a kezdeményezõ az ülés elõtt 3 munkanappal írásos elõterjesztést nyújt be.

1.)

SZÉF ülés összehívását kezdeményezte Kónya Péter

2009-10-29

Mai napon dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter úrnál Kónya Péter FRDÉSZ elnök levélben kezdeményezte a SZÉF összehívását, a fegyveres és rendvédelmi szféra 2010-re vonatkozó bérpolitikai intézkedéseivel kapcsolatban.

(http://www.frdesz.org.hu/cikk/3122/afrdeszszefegyezt.html )

Tovább...
 
A személyi jövedelemadó 2010. évi módosulásának nettó illetményekre vonatkozó hatása:
2010. February 05.

A 2009. évi nettó illetményekkel összehasonlítva, a változások alapvetõen a bruttó 200.000 forintot meghaladó havi illetménnyel rendelkezõknek kedveznek, itt a nettó illetmények – az interneten megtalálható bér-kalkulátorok számításai szerint - 12-18.000 forinttal növekednek. Az alacsonyabb keresettel rendelkezõk számára nem jelent nagy javulást a törvénymódosítás, mivel a 100.000 forint illetménnyel rendelkezõk nettó illetménye mindössze 170 forinttal növekszik.
Az adóváltozás legkedvezõbben a tiszti állományt érinti, mivel illetményük átlagosan 330.000-350.000 forint, ebben a kategóriában a nettó illetmények mintegy 18.000 forinttal emelkednek. Közel hasonlóan kedvezõen alakul a köztisztviselõk nettó illetménye, a bruttó 217-229.000 forintos illetményt figyelembe véve a nettó illetmények emelkedése 15-16.000 forint.

Tovább...
 
Többet ér a kormánynak egy hivatalnok, mint egy tûzoltó? (videó)
2010. January 08.

 - Lánglovagok. Többet ér a kormánynak egy hivatalnok, mint egy tûzoltó?

 A HírTV Riasztás cimû mûsora, 06'10"-nél kezdõdik a tûzoltókról szolórész.

Videó: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=9630

 
Zsebre menõ változások: jó tudni, mi módosul 2010. január 1-tõl
2009. December 31.

Megszûnik péntektõl a természetbeni juttatások adómentessége, nõ a minimálbér összege, a jövedelemadó alapja pedig a szuperbruttó lesz. A kedvezményes adózású körben 25 százalékos adóval sújtotta a kormány a többi között a melegétel- és az iskolakezdési utalványokat, az iskolarendszerû képzés díját, az üdülési csekket, illetve az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket is.

Január elsejétõl egy munkavállaló minimálbére teljes munkaidõben havi bruttó 73.500, középfokú végzettséget vagy szakképesítést igénylõ munkakörben pedig havi bruttó 89 500 forintra nõ. Jövõre a jövedelemadó alapja az úgynevezett „szuperbruttó" lesz, mértéke pedig ötmillió forintig 17 százalék, azon felül pedig 32 százalék. A tételes egészségügyi hozzájárulás megszûnik, a százalékos pedig 27 százalékra emelkedik.
Bár holnap hatályba lép a vagyonadótörvény, kapkodásra ennek ellenére sincs ok. Szakemberek úgy vélik, a polgárok akkor cselekednek a leghelyesebben, ha várnak a vagyonadó megfizetésével, méghozzá februárig. Az elõttünk álló esztendõ második hónapjában születik ugyanis meg az Alkotmánybíróság döntése arról, összeegyeztethetõ-e a vagyonadó az alaptörvénnyel. A szakértõk döntõ többsége úgy látja, nem.

forrás: - Zsebre menõ változások: jó tudni, mi módosul 2010. január 1-... (NyugatHír, 2009.12.31 14:28)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 161 - 180 / 282
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 13:25
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75