Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


Bakondi György veheti át a timföldgyár igazgatását
2010. October 12.

Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót nevezték ki katasztrófavédelmi biztosnak.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ezt azután jelentette be hétfő este, hogy a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely szerint rendeletben az állam felügyelete alá vonható a jövőben gazdálkodó szervezetek működése; az állam nevében pedig az államháztartásért felelős miniszter vagy kormánybiztos jár el.


Tovább...
 
Értékelés és iránymutatás (a jelenlevők szemével)
2010. October 05.
Összefoglaló

Bevezetőként Bakondi György OKF főigazgatója a szemléletváltás fontosságát hangsúlyozta, amit (nevek nélküli) példákkal illusztrált. Ezek a következők voltak:
- a közösségek szétestek,
- szakmailag megalapozatlan kiadások történtek,
- horribilis jutalmakat vettek fel egyesek,
- a szabályozókat össze-vissza értelmezik,
- politikai lobbizás folyik,
- a megszorítások mellett visszaélések is történtek,
- döntésképtelenség és rossz végrehajtás jellemzi a testületet.
Tovább...
 
SZÉF: További egyeztetések szükségesek - de már a honvédség nélkül
2010. September 27.
Átalakul a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF), amely a honvédség kiválásával a rendvédelmi szolgálati viszonyban állók érdekegyeztető fórumaként működik tovább - erről született megegyezés a SZÉF szeptember 24-i ülésén a munkavállalói és a kormányoldal között. Abban is  megállapodtak, hogy a vitás kérdésekről szeptember utolsó hetében tovább tárgyalnak, ekkor dőlhet el az is, hogy megtartják-e a szakszervezetek az október 2-i figyelmeztető demonstrációt...
Tovább...
 
Ha nincs megállapodás, akkor október 2-án demonstrálunk
2010. September 20.
A szeptember 20-i sajtótájékoztatón Kónya Péter, a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) munkavállalói oldalának ügyvivője, az FRDÉSZ elnöke – a közelmúltban napvilágot látott egyes rendészeti tárgyú törvények módosításával kapcsolatban – elmondta, hogy amennyiben ezen a héten nem közelednek a kormány és az érdekelt szakszervezetek közötti álláspontok, és, ha a pénteki SZÉF ülésen sem sikerül a vitatott kérdésekről megállapodni, akkor a Belügyminisztérium előtti Roosevelt téren október 2-án figyelmeztető demonstrációt tartunk...
Tovább...
 
Belügyi Ágazati Érdekegyeztetés
2010. September 16.

A Belügyi Ágazati Érdekegyeztetés együttműködési megállapodása: letölthető (pdf)

 
SZÉF: demonstrációs bizottságot alapítottak
2010. September 16.

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) munkavállalói oldala megalakította demonstrációs bizottságát a testület szerdai ülésén, miután másfél órás vita után nem látta folytathatónak a kormányoldallal a tárgyalást.

A munkavállalói oldal képviseletében Kónya Péter bejelentette: tekintettel arra, hogy nem kapták meg a legfrissebb, a szakszervezetek javaslatait is tartalmazó törvénytervezetet a rendészeti törvények módosításáról a kormányoldaltól, így nem tudnak dolgozni, ezért a munkát befejezik. A SZÉF munkavállalói oldalának képviselői ugyanis csak a tagság felhatalmazása alapján formálhatnak véleményt az egyes javaslatokról.


Tovább...
 
SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
2010. August 31.
A hosszú nyári szünetet követően – az új kormányzati ciklusban – először ült össze a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF). Augusztus 30-án oldalegyeztetéssel indult, majd plenáris ülésen folytatódott a SZÉF. Napirenden ,,Koncepció a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai illetmény- és nyugdíjrendszerének átalakításához” , valamint a ,,Koncepció a rendvédelmi szervek egységes moduláris alapú képzési rendszerének kialakításához” című témák szerepeltek.
Tovább...
 
Bakondi: Meg kell szüntetni az anomáliákat!
2010. August 29.
http://www.fn.hu/files/_fn9/img/fn9_logo4.gif
A katasztrófavédelmi főigazgató szerint támaszkodni kell az önkéntes tűzoltóság rendszerére, mert azok az elhivatott tűzoltók, akik vállalják, hogy szabadidejükben anyagi ellenszolgáltatás 5dc nélkül dolgoznak, nagymértékben hozzájárulnak az élet- és vagyonbiztonsághoz, és segítik a hivatásosok munkáját is. 
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője úgy fogalmazott: arra törekszik, hogy a jövőben nagyobb támogatást kaphassanak az olyan egyesületek, amelyek az önkéntesség jegyében nagymértékben hozzájárulnak az emberek biztonságához.
Tovább...
 
Górcső alatt a tűzoltók védőruházata
2010. August 25.

 


Megvizsgáltatta és rendben találta a tűzoltók védőruházatát a Belügyminisztérium. A vizsgálatot még a nyár elején rendelték el egy újságcikk kapcsán, melyben arról volt szó, hogy életveszélyben vannak a tűzoltók a nem megfelelő méretű és minőségű védőruházat miatt.

Tovább...
 
Katasztrófavédelem: gyökeres változtatások várhatóak
2010. July 29.
Nagyobb kép
Gyökeres változtatások bevezetésére készül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője, aki a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szerdai állománygyűlésén azt mondta: az ehhez szükséges törvényalkotási folyamat elkezdődött. Forrás: http://www.hirextra.hu

Tovább...
 
Nem a megfutamított kisrendőrökön kell elverni a port
2010. July 25.
Hatala József országos rendőrfőkapitány a székházostromról és a nyugdíjig tartó továbbképzésekről
Két hónappal a menesztése után a tévében nézte az MTV székházát védőrendőrök megaláztatását. Hívták vissza, de nem ment. Négy évvel később újra csatasorba állt. Hatala József a Népszabadságnak azt mondta: a rendőrség szakmai színvonala alacsonyabb lett, ami részben a kellően át nem gondolt átszervezések következménye.
Tovább...
 
Felmentés a szolgálati és államtitok alól?!!
2010. July 23.
SZÉF Munkavállalói Oldalát alkotó országosan reprezentatív szakszervezetek egységesen elutasítják a rendőrök, katonák, nemzetbiztonságiak passzív választójogát tiltó alkotmánymódosítást. A szolgálati törvények jelenleg is a szükségesnél nagyobb mértékben korlátozzák a hivatásos állományúak alkotmányos jogait. Tiltakozunk az ellen, hogy az alkotmányos jogainkat korlátozó törvénymódosításról előzetesen semmilyen egyeztetés nem történt a szakszervezeteinkkel, miközben a Kormány folyamatosan propagálja a nemzeti konzultáció szükségességét.
Tovább...
 
Továbbra is segítségre szorul a segélyhívó
2010. July 23.
http://www.jogiforum.hu/images2007/logo_jogiforum.png
A 112-es egységes európai segélyhívó hazai működtetése a mai formájában nemhogy nem mozdítja elő, hanem esetenként kifejezetten megnehezíti a segítségnyújtás megszervezését. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának korábbi megállapítása ma is időszerű.

Tovább...
 
Emlékműre gyűjtenek a tűzoltók
2010. July 12.
A szolgálati és hősi halott tűzoltók emlékét őrző szobor felállítását tervezik Szolnokon. Pogány Gábor Benő szobrászművész tervezett alkotása egy körülbelül hat méter magas díszkút, melynek tetején a tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak az alakja áll - adta hírül a Lánglovagok Hírügynökség.
Tovább...
 
A rendvédelmi szakszervezetek javaslata a HSZT módosítására
2010. July 11.

Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárával 2010. június 25-én folytatott konzultációs megbeszélésen  a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a polgári védelem, a katasztrófavédelem, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok és a tűzoltó szakszervezetek vezetői  tájékoztatást kaptak a Nemzeti Együttműködési Programból adódó jogalkotási feladatokról. A közigazgatási államtitkári tájékoztatás szerint a kormány jogalkotási programja 4 területet, illetve jogszabályt érint: a Hszt-t, a közbiztonsággal és a büntetés-végrehajtással kapcsolatos jogszabályokat, valamint a rendvédelmi szervek gazdasági területét.


Tovább...
 
Ha beüt a ménkű - Interjú Bakondi Györggyel
2010. July 11.
Meglehetősen nagy a szervezetlenség a katasztrófavédelemben, illetve az újjáépítésben, a központi támogatások és segélyek szétosztásában. Az egész terület újjászervezését ígéri Bakondi György, az országos katasztrófavédelem régi-új főigazgatója, akit 2002-ben leváltottak, most pedig ismét kineveztek régi beosztásába.
Tovább...
 
Dr. Tatár Attila elköszönése
2010. July 03.
„ Tisztelt Kollégáim, Tűzoltó Bajtársaim, Együttműködő Partnereim!

Tájékoztatom Önöket, hogy Belügyminiszter Úr döntése alapján 2010. július 1-jétől megválok az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatói tisztségétől.
Tovább...
 
A katasztrófavédelem vezérkarát is felállították
2010. July 01.

Felmentették beosztásából az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét, Tatár Attilát. Pintér Sándor belügyminiszter tegnap Bakondi György személyében új főigazgatót nevezett ki, aki azonban továbbra is miniszteri biztosként irányítja az árvízi újjáépítést. A döntést Pintér Sándor azzal indokolta, hogy szemléletváltás történik, és ehhez másféle parancsnoki munkára van szükség.


Tovább...
 
Wartburggal előz a kormány leggazdagabb minisztere
2010. June 30.

Vagyonnyilatkozata alapján Pintér Sándor a legtehetősebb a kormány tagjai közül. A belügyminiszter több budapesti és vidéki lakóingatlan tulajdonosa.

A belügyminiszternek több lakóingatlana van a II. kerületben, többek között egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2.246 négyzetméteres telek tulajdonosa, és szintén tulajdonosa egy 224 négyzetméteres siófoki ingatlannak is, de van egy 155 négyzetméteres lakása a VII. kerületben is.


Tovább...
 
Leváltják a katasztrófavédelmi főigazgatót
2010. June 30.
Leváltják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét - erősítette meg az MTI értesülését szerdán több, név nélkül nyilatkozó forrás; a tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet új vezetője július elsejétől Bakondi György lesz, aki a 2000-es évek elején már irányította a szervezetet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 141 - 160 / 282
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 06:06
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75