Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


BÉRLET
2011. January 05.

Tisztelt Érdekképviseleti Vezető!

A személyi állomány részére juttatandó helyi közlekedési bérlettel kapcsolatban több kérdés érkezett a BM vezetéshez. Ezek alapvetően a jelenlegi jogszabályi környezetre, valamint miniszter úrnak a 2010. december 15-ei BÉT ülésen kijelentéseire utalnak.Tovább...
 
Ünnepi rendezvény a belügyminiszter részvételével
2011. January 05.

A katasztrófavédelem, a polgári védelem, a tűzoltóság aktív és nyugdíjas hivatásos elsőszintű vezetői számára tartottak december 27-én ünnepi rendezvényt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Dr. Pintér Sándor belügyminiszter.


Tovább...
 
Adóváltozások január 1-től:
2010. December 30.

 családi kedvezmény, új szja-kulcs, cafetéria

A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2011 évi módosításának fő célja a magánszemélyek adóterhelésének csökkentése, az adózás jelentős egyszerűsítése és a családok támogatása, már az első gyermek vállalásától.

Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Főigazgatósága érdeklődésünkre először is a személyi jövedelemadó törvény egyik változására, nevezetesen arra hívta fel a figyelmet, hogy az összevont adóalapba tartozó, valamint a külön adózó jövedelem esetében az adó mértéke  egyes kivételektől eltekintve  egységesen 16 százalék lesz. Ettől eltérően 19 százalékos adó terheli az egyéni vállalkozó vállalkozói adóalapjának, 500 millió forintot meghaladó részét. Ugyanakkor 10 százalékos az adója a tartós befektetésből származó jövedelemnek, ha a lekötést három év után szakítják meg.


Tovább...
 
Online interjú Dobson Tibor tű. ezredessel
2010. December 11.

A nyilvánossá tett katasztrófavédelmi koncepció kapcsán online interjú Dobson Tibor tű. ezredessel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hivatalvezetőjével


- Rendelet kötelez minden jogalkotót, hogy rendelettervezeteket hatályba léptetésüket megelőzően társadalmi egyeztetésnek vessék alá. Ezt az előírást alkalmazzuk a katasztrófavédelmi, tűzvédelmi koncepció kialakításakor is.


Tovább...
 
Elismerés a megsérült kollégáknak
2010. December 08.
A Belügyminisztérium december 3-án miniszteri ünnepséget rendezett a szolgálatteljesítés közben, a szolgálati követelményekkel összefüggésben megsérült hivatásos és nyugállományú rendőrök, határőrök, tűzoltók és büntetés-végrehajtási dolgozók tiszteletére a Duna Palota Színháztermében.
Tovább...
 
Kiépül a rendvédelem egységes belső ellenőrzési rendszere
2010. December 06.
A rendőrség szervezetének átalakítását, a rendvédelem egységes belső ellenőrzési rendszerének megteremtését - benne a megbízhatósági vizsgálat bevezetését -, valamint uniós jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését tartalmazza egyebek mellett az egyes rendészeti tárgyú és az azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló javaslat, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.
Tovább...
 
Új parancsnoka lesz a fővárosi tűzoltóságnak
2010. November 26.
Nyugdíjba vonul a fővárosi tűzoltóparancsnok, Bende Péter. Az MTI úgy tudja, hogy Tarlós istván főpolgármester már ki is jelölte az új fővárosi tűzoltóparancsnokot Varga Ferenc alezredes, a III. kerületi parancsnokság vezetőjének személyében. A vezérőrnagy az MTI információját csütörtök este megerősítve elmondta: harminc éves szolgálati viszonyának betöltését követő nyugdíjba vonulásáról már egyeztetett munkáltatójával, Tarlós István főpolgármesterrel.
Tovább...
 
HELYZETÉRTÉKELÉS a tűzvédelem hazai helyzetéről
2010. November 25.
Bevezetés
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2010. szeptember 2-án Tűzvédelmi Tanácsadó Testületet hozott létre, azzal a céllal, hogy segítse a tűzvédelem helyzetének javítását, véleményezze a szakterületet érintő szakmai anyagokat, hogy minél szélesebb körű, szakmailag megalapozott döntések születhessenek. Az alakuló ülésen arra kérte a Testületet, hogy készítsen egy
helyzetértékelést a tűzvédelem hazai viszonyairól és tegyen javaslatot a rendszer fejlesztésére vonatkozóan. E célból készült a jelen anyag, amely felöleli a tűzvédelem teljes keresztmetszetét, kivéve a tűzvizsgálati területet, amelyre külön tanácsadó testület működik.

Tovább...
 
Államosítanák a tűzoltóságokat?
2010. November 19.
A Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság előkészítette a katasztrófavédelmi rendszer javításáról és fejlesztéséről szóló koncepciót. A koncepció tervezetének szövege itt tekinthető meg és véleményezhető.
Véleményezési határidő: 2011. január 10.

Tovább...
 
BÉT jegyzőkönyv (2010.11.05.)
2010. November 19.

JEGYZŐKÖNYV

a Belügyi Érdekegyeztető Tanács 2010. november 5-én megtartott üléséről

Dr. Felkai László úr, BM közigazgatási államtitkára:

Köszöntök mindenkit, a mai BÉT ülést megkezdenénk. Első kérdésem, hogy a napirendi pontokkal egyetértünk-e?


Tovább...
 
SZÉF Szakértői egyeztetés (2010.11.17.)
2010. November 18.

2010. november 17.-én megtartott szakértői egyeztetésen a következő napirendi pontok kerültek megbeszélésre:

  • egységes ruházat bevezetése, a riadócsomag visszaállítása

  • cafetéria mértéke 2011-es évben

  • illetmény- és nyugdíjváltozások a 2012-es évben

  • (valamint egy másik teremben a képzéssel kapcsolatban folyt tárgyalás)


Tovább...
 
SZÉF tájékoztató (2010.11.15.)
2010. November 16.
Tájékoztatom a tagságot, hogy a 2010. november 15.-én 15 órai kezdettel került sor a SZÉF (Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórum) plenáris ülésére. Az érdek-képviseletek közösen az ülés megkezdése előtti egyeztetésen, minden kérdésben megállapodtak. A miniszter parlamenti szereplése okán, a levezető elnök 15:50-kor egy óra időtartamra az ülést felfüggesztette.

Az ülésen elhangzottakról:


Tovább...
 
Átszabnák a sztrájktörvényt
2010. November 09.
http://www.fn.hu/files/_fn9/img/fn9_logo4.gif
Egyes vélemények szerint a sztrájktörvény azonnali változtatásra van szükség. A fegyveres szolgálatot ellátóknak, a rendőröknek, tűzoltóknak és az államigazgatásban dolgozóknak is lehetővé tenné a munkabeszüntetést, illetve szabályoznák a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásokat.
A szakértők úgy vélik: a sztrájk elfogadottságát, társadalmi támogatottságát is növelni kellene.
Tovább...
 
BÉT háttértárgyalás 2010.10.26.
2010. November 01.

Kapják:

Iktatószám:30000/770/2010/BM.

Dr. Bárdos Judit asszony – BRDSZ főtitkára

Árok Kornél úr – HTFSZ elnöke

Nagy Gábor úr – FTSZ elnöke

Vincze Tibor úr – RKDSZ elnöke

Hivatkozási szám:

Ügyintéző: dr. Szabó Szonja

Telefon: 441-1150

E-mail cím: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Tisztelt Címzettek!

Tájékoztatom Önöket, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 276/A. §-a szerinti távolléti díj iránti kérelem elbírálásának rendjéről szóló kormányrendelet tervezetének szakértői szintű, október 6-i egyeztetéséről készült emlékeztetőhöz a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) a következő észrevételeket tette.


Tovább...
 
Levél Dr. Pintér Sándornak
2010. October 26.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) alapszabálya, illetve a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) október 1-ei megállapodása alapján indítványozzuk, hogy a BÉT november 5-ei soros ülésén az érdekegyeztető fórum keretében tárgyaljuk meg, hogy:


Tovább...
 
BÉT háttértárgyalás emlékeztető
2010. October 25.

emlékeztető

Helyszín: Belügyminisztérium épülete, 133. tárgyaló

Időpont: 2010. október 6. 14.00 óra

Jelen vannak:

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete képviselői

Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete képviselői

Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete képviselői

Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete képviselői

Zsinka András főosztályvezető

Babák László hivatalvezető

dr. Bányai György főosztályvezető-helyettes

dr. Szabó Szonja osztályvezető

Tárgy: a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 276/A. §-a szerinti távolléti díj iránti kérelem elbírálásának rendjéről szóló kormány-rendelet tervezetének szakértői szintű egyeztetése a Belügyminisztérium és az érdekképviseleti szervezetek részvételével

Tovább...
 
Minden, amit az adóváltoztatásokról tudni kell
2010. October 21.
Várhatóan az idei infláció mértékével megegyező, 4,7 százalékos minimálbér-emelésre tesz javaslatot a kormány a 2011-es évre - mondta az InfoRádiónak a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. Balog Ádám hangsúlyozta: a gyerekek utáni adókedvezményt a családi pótlék szabályaihoz hasonlóan, a gyermekek maximum 20 éves koráig lehet majd igénybe venni. Minden, a béren kívüli jövedelem is 16 százalékkal fog adózni jövőre, mint például az osztalékadó, vagy az ingatlan-bérbeadás. Beszélt arról is, hogy nem terveznek jelentősebb változtatásokat középtávon az ekho, illetve az eva szabályaiban.
Tovább...
 
SZÉF JEGYZŐKÖNYV 2010.10.01.
2010. October 19.

a Szolgálati jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fóruma 2010. október 1-jén megtartott plenáris üléséről

Godó Edit asszony, Munkaügyi Közvetítő- és Döntőbírói Szolgálat, levezetőelnök:

Szép napot kívánok mindenkinek. A Munkaügyi Közvetítő Döntőbíró Szolgálat és a magam nevében tisztelettel köszöntöm a Szolgálati jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fóruma mai ülésén megjelenteket, üdvözlöm az oldalak képviselőit, szakértőit. Köszöntöm a sajtó képviselőit is. Megállapítom, hogy a tárgyaló oldalak képviselete biztosított. A mai ülést ezennel megnyitom. Kérem tisztelettel, szíveskedjenek megnevezni az oldalak elnökeiket. Kormányzati oldal?


Tovább...
 
Zajlik a kármentesítés Devecseren
2010. October 13.

Kétnaponkénti váltásokban dolgoznak a fővárosi tűzoltók Devecserben. Feladatuk a lakhatatlanná vált házak kiürítése, a szennyezett bútorok és értéktárgyak konténerbe helyezése. Teljes védőfelszerelésben a tűzoltók kora reggeltől késő estig megállás nélkül vesznek részt a kárelhárításban.
Mindössze az étkezés ideje alatt szüneteltetik a munkát, enni is csak váltásokban mennek. A lomokkal és értékét vesztett használati tárgyakkal teli konténereket folyamatosan cserélik, a megtelt edényeket elszállítják.

Fotók a Galériában!


 

Tovább...
 
Bakondi György veheti át a timföldgyár igazgatását
2010. October 12.

Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót nevezték ki katasztrófavédelmi biztosnak.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ezt azután jelentette be hétfő este, hogy a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely szerint rendeletben az állam felügyelete alá vonható a jövőben gazdálkodó szervezetek működése; az állam nevében pedig az államháztartásért felelős miniszter vagy kormánybiztos jár el.


Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 121 - 140 / 281
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 14:31
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75