Kezdölap arrow Írta
Írta
Tûzoltó bajtársunk szorul segítségre!
2013. August 25.
Tisztelt Tûzoltó Bajtársak!

2013. augusztus 19-én délben Délegyházán, a Némedi úton keletkezett sorház tüzében Nagy Mihály nyugállományú bajtársunk házrésze semmisült meg - vált lakhatatlanná a szomszédjában elektromos zárlat miatt keletkezett tûzeset során. A tûzesetrõl rövid beszámoló a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is elérhetõ:

http://pest.katasztrofavedelem.hu/hirek/1776-teljesen-leegett-ket-haz-tetoszerkezete-delegyhazan

Nagy Mihály 1984-tõl volt hivatásos tûzoltó, 2006-ban az Erzsébeti Tûzõrség állományából gépjármûvezetõként vonult nyugállományba.

A tûz során megsemmisült a házrész teljes tetõszerkezete, illetve az oltás során használt nagy mennyiségû oltóvíz és a leszakadt födém következtében az ingatlanban minden berendezési tárgy.

Az önkormányzat ugyan a tetõszerkezet újjáépítéséhez ingyenesen biztosít faanyagot, de az ingatlan lakhatóvá tételét bajtársunk önerõbõl kénytelen megoldani. Jelenleg a szomszédban, egy szintén nyugállományú tûzoltó bajtársunk pincéjében lakik feleségével és 3 gyermekével.

Bajtársunk nagy szükségét látná minden segítségnek. Építési anyagoknak, bútoroknak, konyhai és egyéb gépeknek. Használhatatlanná vált a gázboyler és a fûtési rendszer is. WC kagyló, zuhanyzó vagy kád, mosdó, mosógép, stb. Festék, csempe – de bármi olyasmi, ami egy ingatlan család által lakható állapotába hozásához szükséges.

Kérünk benneteket, hogy lehetõségeitekhez mérten segítsetek! Bajtársunknak ebben a helyzetben bármilyen csekélységre nagy szüksége van! Gulyás László tû. õrgy., a XX. ker. HTP. „B” szolgálati csoport szolgálatparancsnoka vállalta az adományok gyûjtésével kapcsolatos koordinációt. Elérhetõsége: +36/20 996 2164

Amennyiben jobban szeretnétek a kapcsolatot személyesen felvenni:

Nagy Mihályné Erzsébet (feleség) +36/30 658 9065.
Demeter Tibor (akinél most laknak) +36/70 374 8869
 
Felhívás
2013. April 13.
 
Szent Flórián
2012. May 04.

A tûzoltóság napja május 4-e, Szent Flórián napja.


Szent Flórián, a tûzoltók védõszentje napján fáradságos, áldozatkész és elhivatott munkátokhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk.
"Kötelességem teljesítése közben, Ó Istenem, ha bármikor láng csap fel,
Adj erõt, hogy megmenthessem az életet, nem számít, mennyi idõs is legyen.
Segíts, hogy átölelhessem a gyermekemet, mielõtt túl késõ,
Vagy megóvjak egy embert a szörnyû végzettõl.
Tégy képessé arra, hogy meghalljam a leghalkabb segélykérést,
És gyorssá, és kellõen ügyessé, hogy eloltsam a tüzet.
Hogy töltsem be szerepemet, és hogy adjam a legjobb önmagam,
Hogy megvédjem az embereket és javaikat.
És ha a Te akaratodból elveszítem az életem,
Vedd védelmezõ karodba családom, s szeretteim.
Ámen"
Tovább...
 
Tépett rózsa
2012. May 03.

Tépett rózsa

Ez egy igaz történet, egy igaz emberrõl, a mai, kevéssé igaz világban. A névtelen, de igazi hõsrõl, aki közöttünk él, küzdött, és harcolt. S nincs boldog vége, csak maga a történet. Mi a tanulsága? Ezt nem tudom, mindenki gondolkodjon el rajta, vonja le következtetéseit, és találja meg a maga igazát… Nekünk elveszett a rózsánk, letépték, kidobták. Ez a mi igazságunk, a tûzoltók igazsága, és valósága.

Rózsa Csaba 1988 március 1-én szerelt fel tûzoltónak Budapesten, a XI kerületi Tûzoltóságra. Kedves, szorgalmas srác volt, és bátor. Sokan kedvelték, és tudták, hogy szereti a hivatását. Mikor a Roham-szolgálathoz jelentkezett, nyomban elfogadták, tudták, számíthatnak rá. Persze tudta, hogy veszélyes életet él, de azt is tudta, hogy számíthat a bajtársaira, számíthat a Tûzoltóságra, és hogy ezt, csak ezt kell tennie. Tudta, hogy minden kisfiút ki kell húznia a tûzbõl, bajból, hogy ha úgy történik, az õ kisfiát is kihúzza valaki. Ebben a hivatásban minden nap egy, vagy több új gyõzelem, és az ember emelt fõvel megy haza. Csak az él igazán, aki másokért él.

Tovább...
 
Ördög László írása
2011. November 30.
Vállalom!

A Parlament eltörölte a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjak rendszerét. Illetve, ez az állítás nem teljesen igaz, ne legyünk szemérmesek: a Fidesz-KDNP alkotta kormány törölte el. Tehát e két párt tette ezt, csak a pontosság kedvéért. Jó állampolgárként most nem foglalkozom a szerzett jogokkal, a befizetett többletjáradékkal, ezt majd megteszik az azonnal induló perek során a jogászok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 9 / 63
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:20
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75