Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ
TÚLÓRAPÉNZ
Túlóraper!
2007. October 02.
Négy kollégánk által elõterjesztett keresetet 2007. szeptember, 17.-én a Fõvárosi Munkaügyi Bíróság elsõ fokon tárgyalta.
A Bíróság, adategyeztetés után döntött az ÖTM OKF beavatkozói kérelmérõl, azt elfogadta.
Az ÖTM, mint elsõ számú alperes, kérte perbéli elbocsátását, mivel nem rendelkezik munkáltatói jogkörrel, a Bíróság a kérelmet elutasította.
A Bíróság kötelezte a felpereseket, hogy írásban terjesszék elõ indokolásukat arról, hogy a 40 óra felett teljesített szolgálati idejük miért minõsül túlszolgálatnak.
A következõ tárgyalási nap: 2008. január, 30.
 
Budapest. 2007. október.01.


Nagy Gábor
FTSZ elnök
 
Válaszolt a miniszter
2007. August 01.
A június elsejei fáklyás demonstráción - az FRDÉSZ elnöke által - az igazságügyi- és rendészeti miniszternek átadott petícióra megérkezett a válaszlevél. A Kónya Péternek címzett, dr. Takács Albert által aláírt levelet az alábbiakban olvashatják...
 
Tovább...
 
Jogerõsen pert nyertek
2007. July 08.
Jogerõsen pert nyertek a paksi és a szekszárdi tûzoltók

www.hvg.hu

Jogerõsen pert nyertek a paksi és szekszárdi tûzoltók: a Tolna Megyei Bíróság Munkaügyi Tanácsa ítéletében kötelezi a munkáltatót, hogy fizesse ki a heti 48 óra feletti túlmunkát - mondta az MTI-nek Hócza György, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének szervezeti ügyvivõje pénteken.

Tovább...
 
Bíróság I. fokú ítélete
2007. May 22.

 Image

Álláspontom,  PAKS város Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóság készenléti szolgálatot ellátó állománya által kezdeményezett peres eljárásban,  a szekszárdi Munkaügyi Bíróság I. fokú, a túlmunka tárgyában  hozott , közbensõ ítéletérõl.

A jogállamiság elve, és az abból fakadó jogbiztonság követelménye (Alkotmány 2. § (1) bekezdés),  közösségi jog megfelelõ alkalmazása (Alkotmány 2/A §. (1) bekezdés), továbbá a hátrányos megkülönböztetés tilalma (Alkotmány 70/A. § (1) bekezdés), az egyenlõ munkáért egyenlõ bérhez (Alkotmány 70/B. § (2) bekezdés), a végzett munka mennyiségének és minõségének megfelelõ jövedelemhez (Alkotmány 70/B. § (3) bekezdés), sérelmének, illetve közvetlen veszélyének gyanúja nem kizárható,

Tovább...
 
Túlmunka: sajtója
2007. May 20.
 
A május 17-i, HTFSZ által tartott sajtótájékoztató után több írott és elektronikus médium is részletesen foglalkozott a szekszárdi, a tûzoltók túlszolgálatát pozitívan megítélõ elsõ fokú munkaügyi bírósági ítélettel. Most a Magyar Nemzet és az InfoRádió által közzétett hírekbõl közlünk részleteket...
 
 
Tovább...
 
Pert nyertek a tûzoltók:
2007. May 18.
sajtótájékoztatót tartott a HTFSZ
 A tûzoltók reprezentatív szakszervezete, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) a leghatározottabban kiáll a tûzoltók érdekeinek védelmében. A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) tagszervezetei közé tartozó, több mint háromezres taglétszámú érdekképviselet újabb sikert ér el, ezúttal a szekszárdi tárgyalóteremben született kedvezõ ítélet: PAKS város HÖT vonulós állománya által kezdeményezett munkaügyi perben ugyanis a szekszárdi Munkaügyi Bíróság I. fokú, közbensõ ítéletet hozott a túlmunka tárgyában, mely szerint a 48 óra feletti szolgálat túlszolgálatnak minõsül. Az ügyrõl május 17-én a MÚOSZ budapesti székházában tartott sajtótájékoztatót Kajsza Zoltán, a HTFSZ elnök-ügyvivõje, Nagy-György Zsolt területi ügyvivõ és a szakszervezetet képviselõ dr. Szekeres Csaba és dr. Szováti Szabolcs ügyvédek...

Tovább...
 
Lamperth Mónika megígérte
2007. March 27.

A miniszter még nem tudja, mibõl fizetik ki a tûzoltók pénzét

www.nepszava.hu

Lamperth Mónika megígérte, ha a bíróság olyan döntést hoz, akkor a tûzoltók hozzájutnak a túlórapénzükhöz, de azt még nem tudta megmondani, hogy milyen keretbõl állják a két és félmilliárd forintot. Az önkormányzati miniszter szerint ebben az évben félezerrel bõvül a tûzoltók létszáma az országban.
Tovább...
 
40 órás heti alapmunkaidõ
2007. March 25.

TÁJÉKOZTATÓ


 Az Európai Unió munkaidõre vonatkozó irányelve -  hatályos magyar jogszabályok a 40 órás heti alapmunkaidõ és ezen felül a maximum heti 8 óra túlóra – 2004. május 1-jétõl, Magyarország uniós csatlakozása óta minden munkavállalóra egyformán, így a tûzoltókra is vonatkozik.
A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete által 2005. novemberében a Bírósághoz benyújtott kereset a jogharmonizációs kötelezettség elmaradása és annak következtében létrejött anyagi veszteség megtéritése iránt indított polgári peres eljárást. Bíróság a polgári peres eljárást nem folytatta le, az ügyet áthelyezte a Munkaügyi Bírósághoz.

A Munkaügyi Bíróság által kért módosítások, kiegészítések pótlása megtörtént illetve jelenleg négy fõ panaszeljárása van folyamatban. A panasz eljárás „Határozatát” pótlólag a Bírósághoz beterjesztjük.
Megítélésünk szerint, annak ellenére, hogy a magyar jogrendszer nem ismeri a precedens jogot, nincs szükség az eljárásban résztvevõk körének a kiszélesítésére.


Budapest. 2007. március 25.
Nagy Gábor
elnök

 
Több ezer tûzoltó jelezte, pert kíván indítani
2007. February 14.

www.radio.hu

Számítások szerint legkevesebb ötmilliárd forint jár a tûzoltóknak, vagyis fejenként egy-másfélmillió forintot követelnek.
hirdetés
A 6.750 érintett hivatásos tûzoltó közül eddig 3.400-an jelezték, hogy pert kívánnak indítanak a ki nem fizetett túlóra miatt. A per alapja egy uniós irányelv és a hazai joganyag közötti ellentmondás. Míg Brüsszel a 40 órás munkahét felett írja elõ a plusz munka kifizetését vagy szabadnapban történõ megváltását, addig Magyarországon idén még heti 50 órás a tûzoltók munkaideje. 3400 tûzoltó visszamenõleg fejenként körülbelül másfél millió forintot perel - tudtuk meg Kajsza Zoltántól, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének elnökétõl.
 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Eredmények 53 - 65 / 70
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 06:46
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75