Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ
TÚLÓRAPÉNZ
Túlóraper!
2007. October 02.
Négy kollégánk által előterjesztett keresetet 2007. szeptember, 17.-én a Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokon tárgyalta.
A Bíróság, adategyeztetés után döntött az ÖTM OKF beavatkozói kérelméről, azt elfogadta.
Az ÖTM, mint első számú alperes, kérte perbéli elbocsátását, mivel nem rendelkezik munkáltatói jogkörrel, a Bíróság a kérelmet elutasította.
A Bíróság kötelezte a felpereseket, hogy írásban terjesszék elő indokolásukat arról, hogy a 40 óra felett teljesített szolgálati idejük miért minősül túlszolgálatnak.
A következő tárgyalási nap: 2008. január, 30.
 
Budapest. 2007. október.01.


Nagy Gábor
FTSZ elnök
 
Válaszolt a miniszter
2007. August 01.
A június elsejei fáklyás demonstráción - az FRDÉSZ elnöke által - az igazságügyi- és rendészeti miniszternek átadott petícióra megérkezett a válaszlevél. A Kónya Péternek címzett, dr. Takács Albert által aláírt levelet az alábbiakban olvashatják...
 
Tovább...
 
Jogerősen pert nyertek
2007. July 08.
Jogerősen pert nyertek a paksi és a szekszárdi tűzoltók

www.hvg.hu

Jogerősen pert nyertek a paksi és szekszárdi tűzoltók: a Tolna Megyei Bíróság Munkaügyi Tanácsa ítéletében kötelezi a munkáltatót, hogy fizesse ki a heti 48 óra feletti túlmunkát - mondta az MTI-nek Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének szervezeti ügyvivője pénteken.

Tovább...
 
Bíróság I. fokú ítélete
2007. May 22.

 Image

Álláspontom,  PAKS város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság készenléti szolgálatot ellátó állománya által kezdeményezett peres eljárásban,  a szekszárdi Munkaügyi Bíróság I. fokú, a túlmunka tárgyában  hozott , közbenső ítéletéről.

A jogállamiság elve, és az abból fakadó jogbiztonság követelménye (Alkotmány 2. § (1) bekezdés),  közösségi jog megfelelő alkalmazása (Alkotmány 2/A §. (1) bekezdés), továbbá a hátrányos megkülönböztetés tilalma (Alkotmány 70/A. § (1) bekezdés), az egyenlő munkáért egyenlő bérhez (Alkotmány 70/B. § (2) bekezdés), a végzett munka mennyiségének és minőségének megfelelő jövedelemhez (Alkotmány 70/B. § (3) bekezdés), sérelmének, illetve közvetlen veszélyének gyanúja nem kizárható,

Tovább...
 
Túlmunka: sajtója
2007. May 20.
 
A május 17-i, HTFSZ által tartott sajtótájékoztató után több írott és elektronikus médium is részletesen foglalkozott a szekszárdi, a tűzoltók túlszolgálatát pozitívan megítélő első fokú munkaügyi bírósági ítélettel. Most a Magyar Nemzet és az InfoRádió által közzétett hírekből közlünk részleteket...
 
 
Tovább...
 
Pert nyertek a tűzoltók:
2007. May 18.
sajtótájékoztatót tartott a HTFSZ
 A tűzoltók reprezentatív szakszervezete, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) a leghatározottabban kiáll a tűzoltók érdekeinek védelmében. A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) tagszervezetei közé tartozó, több mint háromezres taglétszámú érdekképviselet újabb sikert ér el, ezúttal a szekszárdi tárgyalóteremben született kedvező ítélet: PAKS város HÖT vonulós állománya által kezdeményezett munkaügyi perben ugyanis a szekszárdi Munkaügyi Bíróság I. fokú, közbenső ítéletet hozott a túlmunka tárgyában, mely szerint a 48 óra feletti szolgálat túlszolgálatnak minősül. Az ügyről május 17-én a MÚOSZ budapesti székházában tartott sajtótájékoztatót Kajsza Zoltán, a HTFSZ elnök-ügyvivője, Nagy-György Zsolt területi ügyvivő és a szakszervezetet képviselő dr. Szekeres Csaba és dr. Szováti Szabolcs ügyvédek...

Tovább...
 
Lamperth Mónika megígérte
2007. March 27.

A miniszter még nem tudja, miből fizetik ki a tűzoltók pénzét

www.nepszava.hu

Lamperth Mónika megígérte, ha a bíróság olyan döntést hoz, akkor a tűzoltók hozzájutnak a túlórapénzükhöz, de azt még nem tudta megmondani, hogy milyen keretből állják a két és félmilliárd forintot. Az önkormányzati miniszter szerint ebben az évben félezerrel bővül a tűzoltók létszáma az országban.
Tovább...
 
40 órás heti alapmunkaidő
2007. March 25.

TÁJÉKOZTATÓ


 Az Európai Unió munkaidőre vonatkozó irányelve -  hatályos magyar jogszabályok a 40 órás heti alapmunkaidő és ezen felül a maximum heti 8 óra túlóra – 2004. május 1-jétől, Magyarország uniós csatlakozása óta minden munkavállalóra egyformán, így a tűzoltókra is vonatkozik.
A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete által 2005. novemberében a Bírósághoz benyújtott kereset a jogharmonizációs kötelezettség elmaradása és annak következtében létrejött anyagi veszteség megtéritése iránt indított polgári peres eljárást. Bíróság a polgári peres eljárást nem folytatta le, az ügyet áthelyezte a Munkaügyi Bírósághoz.

A Munkaügyi Bíróság által kért módosítások, kiegészítések pótlása megtörtént illetve jelenleg négy fő panaszeljárása van folyamatban. A panasz eljárás „Határozatát” pótlólag a Bírósághoz beterjesztjük.
Megítélésünk szerint, annak ellenére, hogy a magyar jogrendszer nem ismeri a precedens jogot, nincs szükség az eljárásban résztvevők körének a kiszélesítésére.


Budapest. 2007. március 25.
Nagy Gábor
elnök

 
Több ezer tűzoltó jelezte, pert kíván indítani
2007. February 14.

www.radio.hu

Számítások szerint legkevesebb ötmilliárd forint jár a tűzoltóknak, vagyis fejenként egy-másfélmillió forintot követelnek.
hirdetés
A 6.750 érintett hivatásos tűzoltó közül eddig 3.400-an jelezték, hogy pert kívánnak indítanak a ki nem fizetett túlóra miatt. A per alapja egy uniós irányelv és a hazai joganyag közötti ellentmondás. Míg Brüsszel a 40 órás munkahét felett írja elő a plusz munka kifizetését vagy szabadnapban történő megváltását, addig Magyarországon idén még heti 50 órás a tűzoltók munkaideje. 3400 tűzoltó visszamenőleg fejenként körülbelül másfél millió forintot perel - tudtuk meg Kajsza Zoltántól, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökétől.
 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Eredmények 53 - 65 / 70
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 02:14
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75