Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ
TÚLÓRAPÉNZ
Az alábbi számítási módszer jogszabályszerû!
2010. November 14.

Szakszervezetünk álláspontja szerint a túlszolgálat idõtartamára és költségére vonatkozóan az alább megfogalmazott számítási módszer jogszabályszerû!

Elõzmény: Felmérés a túlmunka megváltásának költségérõl

1.) Miután túlmunka a félév végén keletkezett, ezért ennek a tényezõnek a megállapítása a júniusi, illetõleg decemberi illetménybõl kell származtatni.

2.) beosztási illetmény + rendfokozati. illetmény, + illetmény kiegészítés + rendszeres pótlékok (szolgálati idõ pótlék, nyelvpótlék, veszélyes tûzoltó beosztás pótlék, különleges gépjármûvezetõi pótlék, címpótlék) osztva 174-el.


Tovább...
 
Felmérés a túlmunka megváltásának költségérõl
2010. November 14.

A belügyminiszter úr utasítása alapján a BM Személyügyi Fõosztálya felmérést készít a hivatásos önkormányzati és az állami tûzoltóságok (Repülõtér, Országház) készenléti jellegû szolgálati beosztásban foglalkoztatott tagjai 2004. május 01. és 2007. december 31. között keletkezett túlmunkája megváltásának pontos költségeirõl. A számításokat az eltelt idõszakban foglalkoztatott, de azóta a szervezetbõl kivált (nyugállomány, jogviszony megszüntetés) kollégákra is el kell készíteni.

Alább, az Országos katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF), az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és újra az Országos katasztrófavédelmi Fõigazgatóság által, a fenti idõszakban teljesített túlmunka megváltásának költség számításához tett ajánlatai olvashatók!


Tovább...
 
Az 1998 és 2010 között regnáló kormányok mulasztottak!
2010. November 10.

„ A Belügyminisztérium Sajtóosztályának közleménye – tûzoltók

Budapest, 2010. november 9., kedd (OS) - A Belügyminisztérium közvetlen irányítása alá tartozó tûzoltók kifizetési ütemezésérõl a katasztrófavédelmi fõigazgató kezd tárgyalásokat az érintett szakszervezetekkel.

A Belügyi Érdekegyeztetõ Tanácson (BÉT) ismét felmerült a tûzoltók jogszabályváltozáson alapuló – 2004-2007 között elmaradt – illetménykiegészítésre vonatkozó igényének rendezése. A korábbi kormányok az EU-csatlakozást követõen elmulasztották megfelelõen alkalmazni a vonatkozó EU-s jogszabályokat. Ez a szakszervezetek szerint a tûzoltókat a heti munkaidõ indokolatlan magasan tartása miatt hátrányosan érintette. Az érdekképviseletek a korábbi kormányokkal nem tudtak megegyezni a kifizetés elvi alapjairól, az összeg nagyságáról, a legális munkaidõ-számítás módszerérõl és az esetleges kamatszámítás módjáról sem.....
Tovább...
 
Orbán-kormány is csak ígérni tud!
2010. November 09.

Orbán Viktor 2009. novemberében küldött levelében megígérte, hogy javít a tûzoltók életkörülményein, illetményén és a tûzoltóságok finanszírozásán. Sajnálattal tapasztaljuk azonban, hogy a FIDESZ-KDNP kormány továbbfolytatja azt, amit az MSZP elkezdett. Ígértek fût-fát, annak reményében, hogy majd megnyerik a választásokat.

Idézet Orbán Viktor levelébõl:
"Minden józan gondolkodású ember tisztában van azzal, hogy az önök munkájához az elhivatottságon és bátorságon túl rendkívüli fizikai, szellemi és lelki erõnlét szükséges. Éppen ezért józan ésszel teljesen felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak megszorításai miatt a tûzoltóknak egyre kevesebb pénzbõl, egyre romló körülmények között kell nap mint nap szembenézniük veszélyes és felelõsségteljes feladataikkal"

Tovább...
 
A kormánynak nem állt szándékában a túlórák kifizetése!
2010. November 08.

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezetének álláspontja

„A vita során teljesen egyértelmûvé vált, hogy a kormánynak és így a tárcának sem állt szándékában az elõzõ kormány által jogszabályba foglalt és így elismert u. tûzoltó túlórák kifizetése hiszen a 2011 évi költségvetés az erre szükséges több milliárd Ft-ot nem tartalmazza. Ezt a kötelezettségvállalást nem õk tették tette hozzá az államtitkár.”


Tovább...
 
Hatalmi arrogancia a BÉT ülésen (Összefoglaló)
2010. November 06.
Felkai László BM közigazgatási államtitkár kijelentette a november 05-i BÉT ülésen, hogy a jelenlegi kormányzat nem tervezi az elõzõ kormányzat ígéretét ígéreteit beváltani. Természetesen ideértve a több milliárd forintos túlórák megváltását a tûzoltók részére.

Tovább...
 
Megegyezés született a szakszervezetek között
2010. July 29.

Túlmunka kiszámításának módszere
a folyamatos készenléti szolgálatot ellátók 24/48 órás szolgálati rendszerében

A készenléti jellegû beosztásokban foglalkoztatott tûzoltók által 2004. május 01. és 2007. december 31. között teljesített túlmunka ellenértékének számítási módjára az õket képviselõ szakszervezetek az alábbi egységes véleményt alakították ki:
Tovább...
 
ÖM egyeztetés 2010.04.07.
2010. April 08.

A túlóra díj elbírálásának és kifizetésének rendjérõl szóló kormányrendelet tervezetérõl

2010. április 07.-én az Önkormányzati Minisztérium Központi épületében megtartott egyeztetésrõl az alábbi tájékoztatást adom:

Szakszervezetünket Nagy Gábor, Belovics György és Bodnár Irénke képviselte.


Tovább...
 
Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
2010. January 22.

Az 1996. évi XLIII. számú törvényt (Hszt.) módosító 2009. évi CXLI. törvény rendelkezik arról, hogy a 2004. május 1-jét követõen részben vagy egészben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott tûzoltók a heti 48 órás szolgálatteljesítési idõ felett teljesített szolgálatért (a továbbiakban: túlszolgálat) megváltásban részesüljenek, amellyel kapcsolatosan a távolléti díjra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

Tekintettel arra, hogy a szolgálatteljesítési idõ 2008. január 1-jétõl heti 48 óra, a túlszolgálat pénzbeli megváltása a 2004. május 1-je és 2007. december 31-e közötti idõszakra lehetséges. A túlszolgálatra járó távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének eljárási rendjét a Kormány rendeletben fogja szabályozni, így a járandóságok kifizetésére is csak ezen idõpont után kerülhet sor. A rendelet kihirdetésének várható idõpontjáról jelenleg nem rendelkezünk információval.Û

A túlszolgálat, valamint az ehhez kapcsolódó pénzbeli megváltás érdekében az idõközben nyugdíjassá vált foglalkoztatottaknak kérelmet szükséges benyújtaniuk. A kérelmeket legkésõbb 2010. március 1-jéig kérjük a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság Humán Fõosztálya részére eljuttatni annak érdekében, hogy az adatok feldolgozása idõben elkezdõdhessen. A név szerinti kiértesítések egyébként folyamatban vannak. A mellékelt „KÉRELEM” nyomtatvány segítséget nyújt a túlszolgálat megváltásával kapcsolatos távolléti díj igényléséhez.

A jogos járandóság számfejtésére a végrehajtási rendelet megjelenését követõen kerülhet sor, ezért kérjük nyugdíjas kollégáink szíves türelmét.

A hírhez kapcsolódó nyomtatvány letöltése: KÉRELEM.pdf

Forrás:www.tuzoltosagbp.hu

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14 - 26 / 70
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 04:18
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75