Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ
TÚLÓRAPÉNZ
Az alábbi számítási módszer jogszabályszerű!
2010. November 14.

Szakszervezetünk álláspontja szerint a túlszolgálat időtartamára és költségére vonatkozóan az alább megfogalmazott számítási módszer jogszabályszerű!

Előzmény: Felmérés a túlmunka megváltásának költségéről

1.) Miután túlmunka a félév végén keletkezett, ezért ennek a tényezőnek a megállapítása a júniusi, illetőleg decemberi illetményből kell származtatni.

2.) beosztási illetmény + rendfokozati. illetmény, + illetmény kiegészítés + rendszeres pótlékok (szolgálati idő pótlék, nyelvpótlék, veszélyes tűzoltó beosztás pótlék, különleges gépjárművezetői pótlék, címpótlék) osztva 174-el.


Tovább...
 
Felmérés a túlmunka megváltásának költségéről
2010. November 14.

A belügyminiszter úr utasítása alapján a BM Személyügyi Főosztálya felmérést készít a hivatásos önkormányzati és az állami tűzoltóságok (Repülőtér, Országház) készenléti jellegű szolgálati beosztásban foglalkoztatott tagjai 2004. május 01. és 2007. december 31. között keletkezett túlmunkája megváltásának pontos költségeiről. A számításokat az eltelt időszakban foglalkoztatott, de azóta a szervezetből kivált (nyugállomány, jogviszony megszüntetés) kollégákra is el kell készíteni.

Alább, az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és újra az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság által, a fenti időszakban teljesített túlmunka megváltásának költség számításához tett ajánlatai olvashatók!


Tovább...
 
Az 1998 és 2010 között regnáló kormányok mulasztottak!
2010. November 10.

„ A Belügyminisztérium Sajtóosztályának közleménye – tűzoltók

Budapest, 2010. november 9., kedd (OS) - A Belügyminisztérium közvetlen irányítása alá tartozó tűzoltók kifizetési ütemezéséről a katasztrófavédelmi főigazgató kezd tárgyalásokat az érintett szakszervezetekkel.

A Belügyi Érdekegyeztető Tanácson (BÉT) ismét felmerült a tűzoltók jogszabályváltozáson alapuló – 2004-2007 között elmaradt – illetménykiegészítésre vonatkozó igényének rendezése. A korábbi kormányok az EU-csatlakozást követően elmulasztották megfelelően alkalmazni a vonatkozó EU-s jogszabályokat. Ez a szakszervezetek szerint a tűzoltókat a heti munkaidő indokolatlan magasan tartása miatt hátrányosan érintette. Az érdekképviseletek a korábbi kormányokkal nem tudtak megegyezni a kifizetés elvi alapjairól, az összeg nagyságáról, a legális munkaidő-számítás módszeréről és az esetleges kamatszámítás módjáról sem.....
Tovább...
 
Orbán-kormány is csak ígérni tud!
2010. November 09.

Orbán Viktor 2009. novemberében küldött levelében megígérte, hogy javít a tűzoltók életkörülményein, illetményén és a tűzoltóságok finanszírozásán. Sajnálattal tapasztaljuk azonban, hogy a FIDESZ-KDNP kormány továbbfolytatja azt, amit az MSZP elkezdett. Ígértek fűt-fát, annak reményében, hogy majd megnyerik a választásokat.

Idézet Orbán Viktor leveléből:
"Minden józan gondolkodású ember tisztában van azzal, hogy az önök munkájához az elhivatottságon és bátorságon túl rendkívüli fizikai, szellemi és lelki erőnlét szükséges. Éppen ezért józan ésszel teljesen felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak megszorításai miatt a tűzoltóknak egyre kevesebb pénzből, egyre romló körülmények között kell nap mint nap szembenézniük veszélyes és felelősségteljes feladataikkal"

Tovább...
 
A kormánynak nem állt szándékában a túlórák kifizetése!
2010. November 08.

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének álláspontja

„A vita során teljesen egyértelművé vált, hogy a kormánynak és így a tárcának sem állt szándékában az előző kormány által jogszabályba foglalt és így elismert u. tűzoltó túlórák kifizetése hiszen a 2011 évi költségvetés az erre szükséges több milliárd Ft-ot nem tartalmazza. Ezt a kötelezettségvállalást nem ők tették tette hozzá az államtitkár.”


Tovább...
 
Hatalmi arrogancia a BÉT ülésen (Összefoglaló)
2010. November 06.
Felkai László BM közigazgatási államtitkár kijelentette a november 05-i BÉT ülésen, hogy a jelenlegi kormányzat nem tervezi az előző kormányzat ígéretét ígéreteit beváltani. Természetesen ideértve a több milliárd forintos túlórák megváltását a tűzoltók részére.

Tovább...
 
Megegyezés született a szakszervezetek között
2010. July 29.

Túlmunka kiszámításának módszere
a folyamatos készenléti szolgálatot ellátók 24/48 órás szolgálati rendszerében

A készenléti jellegű beosztásokban foglalkoztatott tűzoltók által 2004. május 01. és 2007. december 31. között teljesített túlmunka ellenértékének számítási módjára az őket képviselő szakszervezetek az alábbi egységes véleményt alakították ki:
Tovább...
 
ÖM egyeztetés 2010.04.07.
2010. April 08.

A túlóra díj elbírálásának és kifizetésének rendjéről szóló kormányrendelet tervezetéről

2010. április 07.-én az Önkormányzati Minisztérium Központi épületében megtartott egyeztetésről az alábbi tájékoztatást adom:

Szakszervezetünket Nagy Gábor, Belovics György és Bodnár Irénke képviselte.


Tovább...
 
Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
2010. January 22.

Az 1996. évi XLIII. számú törvényt (Hszt.) módosító 2009. évi CXLI. törvény rendelkezik arról, hogy a 2004. május 1-jét követően részben vagy egészben készenléti jellegű beosztásban foglalkoztatott tűzoltók a heti 48 órás szolgálatteljesítési idő felett teljesített szolgálatért (a továbbiakban: túlszolgálat) megváltásban részesüljenek, amellyel kapcsolatosan a távolléti díjra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

Tekintettel arra, hogy a szolgálatteljesítési idő 2008. január 1-jétől heti 48 óra, a túlszolgálat pénzbeli megváltása a 2004. május 1-je és 2007. december 31-e közötti időszakra lehetséges. A túlszolgálatra járó távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének eljárási rendjét a Kormány rendeletben fogja szabályozni, így a járandóságok kifizetésére is csak ezen időpont után kerülhet sor. A rendelet kihirdetésének várható időpontjáról jelenleg nem rendelkezünk információval.Ű

A túlszolgálat, valamint az ehhez kapcsolódó pénzbeli megváltás érdekében az időközben nyugdíjassá vált foglalkoztatottaknak kérelmet szükséges benyújtaniuk. A kérelmeket legkésőbb 2010. március 1-jéig kérjük a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Humán Főosztálya részére eljuttatni annak érdekében, hogy az adatok feldolgozása időben elkezdődhessen. A név szerinti kiértesítések egyébként folyamatban vannak. A mellékelt „KÉRELEM” nyomtatvány segítséget nyújt a túlszolgálat megváltásával kapcsolatos távolléti díj igényléséhez.

A jogos járandóság számfejtésére a végrehajtási rendelet megjelenését követően kerülhet sor, ezért kérjük nyugdíjas kollégáink szíves türelmét.

A hírhez kapcsolódó nyomtatvány letöltése: KÉRELEM.pdf

Forrás:www.tuzoltosagbp.hu

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14 - 26 / 70
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 14:40
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75