Kezdölap arrow Hősi halottak arrow 2006 Műszaki E. Hírfigyelő
2006 Műszaki E. Hírfigyelő
Perceken múlt
2006. August 11.

Image

www.blikk.hu

Perceken múlt, hogy a parancsnok nem veszett oda

2006-08-11

Budapest - Felkészültem a halálra, csak a családom járt a fejemben - mondta Kiss László (38) tűzoltási csoportvezető, akit utoljára hoztak ki a túlélők közül eszméletlen állapotban a műszaki egyetem alagsorában keletkezett tűzből. A bevetést irányító tiszt, aki egy napot töltött az intenzív osztályon, a Blikknek felelevenítette a kedd esti tragédiát.

Kiss László, aki a mentést a helyszínen irányította, nem gondolt arra, hogy odaveszhet. Mindent megszervezett, hadrendbe állította a váltást, mielőtt lement a sűrű füsttel borított, koromsötét alagsorba túlélők után kutatni. Akkor még nem tudta, hogy három bajtársa, Horváth Ákos (†24), Pintér Gábor (†31) és barátja, Reppmann Károly (†24) soha nem tér vissza a bevetésről.
Tovább...
 
Ennek nem szabad megismétlődnie
2006. August 10.

Image

www.hirszerzo.hu

"Elvesztettünk három fiatal kollégánkat, ennek nem szabad megismétlődnie"
2006. augusztus 10. 11:01
 

Több órás helyszíni szemle kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében.
A helyszíni szemlét szerdán már megkezdték, de akkor azt félbe kellett szakítani, mert "nem voltak megfelelőek a körülmények" hozzá – tudatta Schőn Péter, a BRFK szóvivője. A tűzoltók kiszellőztették a pincét, így az egy nappal korábban még komoly problémát okozó magas páratartalom és meleg csütörtökre már nem gátolta a rendőrök munkáját.

 

Tovább...
 
A nagyobb űrtartalmú palack ...
2006. August 10.

Image

www.magyarhirlap.hu

A nagyobb űrtartalmú palack sem lett volna garanca a túlélésre

2006-08-10

Várhatóan ma döntenek arról, hogy mikor vonulnak ki a tűzoltósági szakértők a Műegyetem pincéjéből
A magyar tűzoltók védőfelszerelése semmivel sem rosszabb, mint az EU tagállamokban dolgozó kollégáké – állította Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Ez vonatkozik a légzőkészülékekre is. Svéd és német gyártmányú eszközöket használnak a lánglovagok, pontosan ugyanazokkal a paraméterekkel, mint Európa nyugati felében.
A vizsgálatok minden részletre kiterjednek, a mentés mozzanatait is elemezni fogják.

 

Tovább...
 
"Legtragikusabb oltása zajlott"
2006. August 10.

Image

www.hirszerzo.hu

"Magyarország tűzoltó történetének legtragikusabb oltása zajlott"
Tűz ütött ki a Műszaki Egyetemen, három tűzoltó meghalt

2006. augusztus 9. 09:05
 

 Elfojtották a lángokat szerda reggel hat óra előtt a három tűzoltó életét követelő tűz helyszínén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen; a tűzoltók továbbra is légzőkészülékben dolgoznak. Demszky Gábor kijelentette: tudomása szerint géppisztollyal lőttek a lőtéren, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti az áldozatokat. A tűz okát még vizsgálják.
Magyarország tűzoltó történetének legtragikusabb oltása zajlott a főváros XI. kerületében – írja szerda reggeli sajtóközleményében Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója és Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok.

Tovább...
 
Szabályosan üzemelt a lőtér
2006. August 09.

Image

www.hirszerzo.hu

Szabályosan üzemelt a lőtér

2006. augusztus 9. 19:35

A Műszaki Egyetem pincéjében működő lőtéren kedden este gyakorló három fiatalember ellen nem indul eljárás.
A füstmérgezés következtében fellépő keringési elégtelenségben halt meg az a három tűzoltó, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében egy lőtéren keletkezett tűz oltásában vettek részt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 

Tovább...
 
Budapestért díjat javasol a főpolgármester
2006. August 09.

Image

www.hirszerzo.hu

Budapestért díjat javasol a főpolgármester a műegyetemi tűz során elhunyt három tűzoltónak
2006. augusztus 9. 18:00
 

A tegnap esti baleset körülményeit még vizsgálják.

Posztumusz Budapestért Díj odaítélését javasolja a fővárosi közgyűlésnek Budapest főpolgármestere a Műegyetemen keletkezett tűzben elhunyt három tűzoltónak.
 

Tovább...
 
"Nálunk ilyennel is lehet lőni"
2006. August 09.

Image

www.hirszerzo.hu

"Nálunk ilyennel is lehet lőni"

Kalasnyikov is okozhatta a három tűzoltó életét kioltó tüzet
Rejtély, ki és mivel lőtt az egyetemi pincében

 
2006. augusztus 9. 16:40

"Nálunk ezzel is lehet lőni" - áll egy, a honlapon AK-47-es gépkarabélynak nevezett fegyver fotója mellett a Műegyetem Sporttudományi Egyesület Lövész Szakosztályának internetes oldalán; az egyesület vezetője szerint tévedésről van szó. Az sem egyértelmű azonban, kik voltak a lőtéren a kérdéses időpontban.
Az "Avtomat Kalasnyikov 47" megnevezéssel – egyebek mellett elöltöltős fegyverek társaságában – szereplő, Kalasnyikovnak látszó fegyver képe mellett ez olvasható: "Igen, ez bizony az! A jó öreg orosz, az AK-47-es. Nálunk ezzel is lehet lőni." A www.loter.hu weboldalon található képfájl adattáblája szerint a fotót 2006. március 13-án készítették. A bevezető szöveg szerint a galéria "egy kis ízelítő a BME lőterén található fegyverarzenálból".
 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 44
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 09:42
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75