Kezdölap arrow Hősi halottak arrow 2006 Műszaki E. Hírfigyelő
2006 Műszaki E. Hírfigyelő
Lezárult a műegyetemi tűzeset vizsgálata
2007. January 23.

www.origo.hu

A rendőrség hétfőn lezárta azt a vizsgálatot, amelyet a Műegyetem lőterén keletkezett tűz ügyében folytattak, eljárás nem indul. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi vizsgálata szakmai hibákat állapított meg a három tűzoltó életét követelő balesetnél.
 

Tovább...
 
Köszönetnyilvánító levél
2006. December 22.
A műegyetemi tűznél hősi halált halt tűzoltó szüleinek levele

Az alábbiakban közöljük Pintér József és Pintér Józsefné levelét, akik fiukat vesztették el a három tűzoltóáldozatot követelő tűzesetnél.

Köszönetnyilvánító levelünk, emlékezésünk a Kedves Barátokhoz, Iskolatársakhoz, Ismerősökhöz és Ismeretlenekhez, Munkatársakhoz, Rokonok és Sporttársakhoz !

Elmúlt több, mint 4 hónap egyetlen fiunk nélkül. Szeretném visszafordítani az idő kerekét arra a szörnyű augusztus 8-ára, hogy megváltoztathassam a megváltoztathatatlant. Rajtam kívül mások is így éreznek, hiszen akkor Ákost és Károlyt is elragadta a halál. Itt ülök és töröm a fejem, keresem a szavakat...

A hála és köszönet szavait szeretném mondatokba fogalmazni. De nem jönnek a szavak, csak a fájdalom és a könnyek, és ismét nagy erővel felszínre tör Gábor hiánya, hogy nem mondja többet „Anya…., Apa…., ez az a nagy tervem…!” és nem látom többet az életvidám mosolyát, amikor valamit megold, vagy elér. Nem látom a jövőt és az élet értelmét, csak a rideg sírkövet a temetőben. Elnézést a kitérőért, de anya vagyok, vagy már csak voltam.

Őszinte hálámat szeretném kifejezni azoknak, akik utolsó útjára kísérték, kik fejet hajtottak és kik lerótták tiszteletüket Gábor fiunk sírjánál.

Köszönet a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Parancsnokának, dr. Bende Péternek és a Humán Főosztály Vezetőjének, Molnár Zsuzsannának, az összes tűzoltó kollégának, hogy mindenben a segítségünkre voltak és a hivatalos ügyekben utat mutattak.

Külön-külön és mindenkinek egyszerre szeretném megköszönni mindazt, amit értünk tettek, hogy mellettünk álltak a gyász óráiban és azon is túl. Névvel és név nélkül vigasztaltak minket szóval és levéllel és segítettek bennünket anyagi támogatásukkal.

Remélem és bízom abban, hogy több ilyen szerencsétlen baleset nem fordul elő, mert ezt a fájdalmat amit most átélünk nem kívánjuk senkinek.

Hálás köszönettel:

Pintér József és Józsefné

Lánglovagok.hu

 
Washingtoni házi rockkoncert a magyar tűzoltókért
2006. December 02.
www.index.hu

Jótékonysági rock-koncertet rendeztek a washingtoni magyar nagykövetségen diplomata zenészek részvételével a Műegyetemnél augusztusban elhunyt magyar tűzoltók emlékére péntek este.

A koncerten összesen 37 ezer dollár, majdnem 8 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze. Sokan magánadományt tettek, a legnagyobb összeget Demján Sándor üzletember, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke ajánlotta fel; mint felesége a koncerten bejelentette, a három tragikus sorsú tűzoltó családját egy-egy millió forinttal segíti.
 
Tovább...
 
Nincs meg a lőtértűz oka
2006. November 25.

www.mno.hu

Az elhunyt tűzoltók légzőkészülékét még szakértők vizsgálják 

 Magyar Nemzet - Szenvedi Zoltán

Nem találták meg a Műegyetem alagsorában augusztus 8-án pusztító, három tűzoltó életét követelő tűz keletkezésének okát – tudta meg a Magyar Nemzet Tóth Gábor ezredestől, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettesétől. A kirendelt tűzvizsgáló véleménye a napokban jutott el a rendőrséghez.

 

Tovább...
 
Értelmetlenül halt meg három hős tűzoltó?
2006. November 25.

www.uno.hu

A csütörtökön lezárult vizsgálat szerint az augusztus 8-i műegyetemi tűz akkor keletkezhetett, amikor a lőtér üzemeltetőjének fia és annak barátai közvetlen közelről lövöldöztek a gumi golyófogóba gépfegyverrel - írja lap. Az tűz oltása közben három tűzoltó vesztette életét - megfulladtak a füstben.

 

Tovább...
 
Újabb vizsgálat a műegyetemi tűz miatt
2006. November 20.

www.radio.hu

November 30-án kezdődik az a vizsgálat, amelyet Bende Péter tűzoltóparancsnok ellen indítanak a három tűzoltó halálát követelő műegyetemi tűz miatt - közölte a fővárosi önkormányzat városrendészeti bizottságának elnöke.

Tovább...
 
Elismerések a Főváros Napján
2006. November 18.

 www.tuzoltosgbp.hu

Pest, Buda, Óbuda és a Margitsziget egyesülésének 133, illetve a Fővárosi Önkormányzat megalakulásának 16. évfordulóját ünnepeljük november 17-én. A Főváros Napján dr. Demszky Gábor, Budapest Főváros Főpolgármestere a Fővárosi Önkormányzat kitüntetéseit adta át.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 44
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 08:45
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75