Tájékoztató a küldöttgyûlésrõl
2008. December 10.
A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezetének éves küldöttgyûlése 2008. december 9-én megtörtént. A küldöttek az elnök, az éves pénzügyi, a Felügyelõ Bizottság valamint Murai László beszámolóját elfogadta.
A mandátumok lejárta miatt a vezetõségi helyekre az alábbi személyek kerültek.

Elnök:
Nagy Gábor

Ügyvivõ:
Nagy Károly

Vezetõségi tagok:
Belovics György
Bisztrán Zoltán
Lõrincz Emese
Murai László
Szluka Ferenc

Közalkalmozottak delegáltja:
Kesztler Szilvia

Felügyelõ Bizottság elnöke:
Dr. Dömök Zsuzsanna Katalin

Tagok:
Szász Jánosné
Dr. Kanyó Ferenc

 
Köszönet
2008. December 01.
 
KEDVES KOLLÉGÁK!

Szeretnék a magam és a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezte nevében köszönetet mondani mindazoknak, akik, a mostoha idõjárással is dacolva, a 2008. november 29-én megtartott demonstrációt személyes részvételével megtisztelte.

Budapest, 2008. december. 1.

Nagy Gábor
elnök
 
TÛZOLTÓK AZ ÁRVÁKÉRT 2.0
2008. December 01.
TÛZOLTÓK AZ ÁRVÁKÉRT 2.0

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”

Böjte Csaba ferences szerzetes szavai tavaly beigazolódtak. Akkor alig 3 hét alatt csak itt a fõvárosban két kis teherautónyi játékot gyûjtöttünk össze Csaba testvér árva, vagy félárva kis neveltjeinek. Igazi karácsonyi hangulat volt ott, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonában, két héttel az ünnep elõtt. A székelyföldi gyerekek arcán az örömöt látva, Csaba testvér hálás köszönetét hallva csak azt sajnáltuk, hogy nem lehettek ott mindannyian, hogy Ti is lássátok adakozásotok eredményét. Büszkék voltunk arra a bajtársias összefogásra, ami megint megnyilvánult, és büszkék voltunk arra, hogy méltón képviselhettük a fõvárosi tûzoltókat.

Akkor sokan mondtátok: legközelebb elõbb kezdjük el a gyûjtést. Ám legyen!

Összefogás, ahogy szoktuk

Csaba testvér, amikor felhívtuk, hogy szeretnénk megismételni a tavalyi akciót, jól emlékezett ránk, budapesti tûzoltókra. Azt mondta: nagyszerû gyerekek vagyunk. Úgy gondoljuk, nem csak a segítõkészség, hanem a hatékonyság is jellemzõ ránk. Ezért idén azzal segítsünk, ami a legfontosabb a létfenntartáshoz egy gyermekotthonban. Tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodó-szerek, egy gyermekotthonban ezek a dolgok mindig jól jönnek, hiszen ezekre megy a fenntartási költségek legnagyobb része. Ezért az idei gyûjtõakciót mi is erre próbáljuk kihegyezni. Ha mindenki csak egyetlen doboz rizst, cukrot, vagy csak egy flakon tisztítószert hoz, már akkor is teherautó kell majd a kiszállításhoz. A lényeg, hogy csak annyit adjatok, amennyit jó szívvel tudtok hozzátenni. Mindenféle kényszer nélkül, tiszta örömmel. Nem létezik kis adomány, és nem létezik nagyobb: egyetlen darab szappan is értékes, mert az egy darabokból gyûlik össze a sok száz.
 
De ha ezt nem tudjátok beilleszteni a költségvetésbe, viszont porosodik a tavaly óta direkt ezért ki nem dobott plüssmackó, kisautó, kifestõ, ifjúsági könyv, szóval minden, amit gyerkõceitek már kinõttek, meguntak, és csak a helyet foglalja – ne hagyd otthon, vidd be a parancsnokságra. Nem csak az lehet értékes ajándék, amire költesz, hanem mindenekelõtt az, amit örömmel adsz.
 
A gyûjtést december elejéig végezzük. Akár már holnap beviheted szolgálatba az otthon felesleges játékot – netán sót, vagy flakon Domestos-t –, december elején pedig összegyûjtjük a tûzõrségekrõl, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokságon dobozokba rakjuk, és már pakoljuk is a teherautóra. December közepén, amikor elindulunk – reméljük, egész konvojjal –, már ismerõsökként fognak várni minket a gyerekek. És ahogy láthattátok a tavaly készült videón a kicsiket, ugyanúgy idén is látni fogjátok adakozásotok eredményét. (A videót letölthetitek a következõ internetcímen: www.tuzoltosagbp.hu/videogaleria2.php, Tûzoltók az árvákért (2007 karácsony) a videó címe.) Ígérjük: idén is láthatjátok az örömöt, amit több száz kilométerrõl is szereztetek a kis ismeretlen ismerõsöknek.
 
Mindez nem kötelezõ. Semmivel nem leszel jobb ember, ha hozol adományt, és semmivel sem leszel rosszabb, ha nem teszed. De ha hozol, Te is jobban érzed tõle Magad. Mi, akik tavaly részt vettünk benne, már tudjuk!)


Köszönettel:


Flórián Band
Paul Tamás tû. ftõrm

TÛZOLTÓK AZ ÁRVÁKÉRT 2

Forrás: http://www.tuzoltosagbp.hu/belso/kozlemenyek/2008/parajd2.pdf

 
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 01:11
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1137
Linkek: 75