Tájékoztató a küldöttgyűlésről
2008. December 10.
A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének éves küldöttgyűlése 2008. december 9-én megtörtént. A küldöttek az elnök, az éves pénzügyi, a Felügyelő Bizottság valamint Murai László beszámolóját elfogadta.
A mandátumok lejárta miatt a vezetőségi helyekre az alábbi személyek kerültek.

Elnök:
Nagy Gábor

Ügyvivő:
Nagy Károly

Vezetőségi tagok:
Belovics György
Bisztrán Zoltán
Lőrincz Emese
Murai László
Szluka Ferenc

Közalkalmozottak delegáltja:
Kesztler Szilvia

Felügyelő Bizottság elnöke:
Dr. Dömök Zsuzsanna Katalin

Tagok:
Szász Jánosné
Dr. Kanyó Ferenc

 
Köszönet
2008. December 01.
 
KEDVES KOLLÉGÁK!

Szeretnék a magam és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezte nevében köszönetet mondani mindazoknak, akik, a mostoha időjárással is dacolva, a 2008. november 29-én megtartott demonstrációt személyes részvételével megtisztelte.

Budapest, 2008. december. 1.

Nagy Gábor
elnök
 
TŰZOLTÓK AZ ÁRVÁKÉRT 2.0
2008. December 01.
TŰZOLTÓK AZ ÁRVÁKÉRT 2.0

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”

Böjte Csaba ferences szerzetes szavai tavaly beigazolódtak. Akkor alig 3 hét alatt csak itt a fővárosban két kis teherautónyi játékot gyűjtöttünk össze Csaba testvér árva, vagy félárva kis neveltjeinek. Igazi karácsonyi hangulat volt ott, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonában, két héttel az ünnep előtt. A székelyföldi gyerekek arcán az örömöt látva, Csaba testvér hálás köszönetét hallva csak azt sajnáltuk, hogy nem lehettek ott mindannyian, hogy Ti is lássátok adakozásotok eredményét. Büszkék voltunk arra a bajtársias összefogásra, ami megint megnyilvánult, és büszkék voltunk arra, hogy méltón képviselhettük a fővárosi tűzoltókat.

Akkor sokan mondtátok: legközelebb előbb kezdjük el a gyűjtést. Ám legyen!

Összefogás, ahogy szoktuk

Csaba testvér, amikor felhívtuk, hogy szeretnénk megismételni a tavalyi akciót, jól emlékezett ránk, budapesti tűzoltókra. Azt mondta: nagyszerű gyerekek vagyunk. Úgy gondoljuk, nem csak a segítőkészség, hanem a hatékonyság is jellemző ránk. Ezért idén azzal segítsünk, ami a legfontosabb a létfenntartáshoz egy gyermekotthonban. Tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodó-szerek, egy gyermekotthonban ezek a dolgok mindig jól jönnek, hiszen ezekre megy a fenntartási költségek legnagyobb része. Ezért az idei gyűjtőakciót mi is erre próbáljuk kihegyezni. Ha mindenki csak egyetlen doboz rizst, cukrot, vagy csak egy flakon tisztítószert hoz, már akkor is teherautó kell majd a kiszállításhoz. A lényeg, hogy csak annyit adjatok, amennyit jó szívvel tudtok hozzátenni. Mindenféle kényszer nélkül, tiszta örömmel. Nem létezik kis adomány, és nem létezik nagyobb: egyetlen darab szappan is értékes, mert az egy darabokból gyűlik össze a sok száz.
 
De ha ezt nem tudjátok beilleszteni a költségvetésbe, viszont porosodik a tavaly óta direkt ezért ki nem dobott plüssmackó, kisautó, kifestő, ifjúsági könyv, szóval minden, amit gyerkőceitek már kinőttek, meguntak, és csak a helyet foglalja – ne hagyd otthon, vidd be a parancsnokságra. Nem csak az lehet értékes ajándék, amire költesz, hanem mindenekelőtt az, amit örömmel adsz.
 
A gyűjtést december elejéig végezzük. Akár már holnap beviheted szolgálatba az otthon felesleges játékot – netán sót, vagy flakon Domestos-t –, december elején pedig összegyűjtjük a tűzőrségekről, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon dobozokba rakjuk, és már pakoljuk is a teherautóra. December közepén, amikor elindulunk – reméljük, egész konvojjal –, már ismerősökként fognak várni minket a gyerekek. És ahogy láthattátok a tavaly készült videón a kicsiket, ugyanúgy idén is látni fogjátok adakozásotok eredményét. (A videót letölthetitek a következő internetcímen: www.tuzoltosagbp.hu/videogaleria2.php, Tűzoltók az árvákért (2007 karácsony) a videó címe.) Ígérjük: idén is láthatjátok az örömöt, amit több száz kilométerről is szereztetek a kis ismeretlen ismerősöknek.
 
Mindez nem kötelező. Semmivel nem leszel jobb ember, ha hozol adományt, és semmivel sem leszel rosszabb, ha nem teszed. De ha hozol, Te is jobban érzed tőle Magad. Mi, akik tavaly részt vettünk benne, már tudjuk!)


Köszönettel:


Flórián Band
Paul Tamás tű. ftőrm

TŰZOLTÓK AZ ÁRVÁKÉRT 2

Forrás: http://www.tuzoltosagbp.hu/belso/kozlemenyek/2008/parajd2.pdf

 
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:53
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75